انواع سه پایه دوربین را بهتر بشناسیم

11624 بازدید
پایه دوربین,هد پایه دوربین,کاور

سه پایه دوربین نقش تکیه گاهی امن و مطمئن را برای دوربین ایفا می کند که در شرایط سخت و تکانهای شدید و یا حتی به هر دلیلی که به ذهنتان خطور کند می تواند ایمنی و امنیت دوربین شما را فراهم سازد. سه پایه دوربین که Tripod نیز نامیده می شود ابزاری قابل حمل بوده و می توان با استفاده از آن ارتفاع دوربین را به اندازه دلخواه تنظیم کرد (از 55 سانتی متر تا دو متر)

 

پایه دوربین,هد پایه دوربین

ساختار سه پایه دوربین

سه پایه دوربین دارای پایه های تا شو می باشد که به سادگی باز و بسته می شوند. طول هر یک از پایه ها را می توان به صورت جداگانه تنظیم کرد. جنس این نوع پایه ها عمدتا از آلیاژ فلزات یا فیبر کربن می باشد. همچنین طراحی برخی از آنها بسیار ساده و طراحی برخی دیگر بسیار پیچیده می باشد که به نسبت هرکدام ویژگی ها و قابلیت های خاصی را می بخشند. مثلا برای افزایش استحکام آن می توان از میله مهار بین پایه وسطی و پایه های دیگر استفاده کرد. یا مثلا برای پیشگیری از سر خوردن پایه ها می توان از تشکچه های پلاستیکی برای زمین صاف و از خار یا میخ برای زمین های خاکی و ناهموار استفاده کرد.

روش اتصال سه پایه به دوربین

برای وصل کردن سه پایه به دوربین در ابتدا باید کلگی پن که قبلا در مورد آن صحبت کرده ایم بر روی پایه قرار گیرد تا دوربین بتواند به آن متصل شود. می توان با استفاده از شاخص تراز حبابی سه پایه دوربین از عمود بودن آن در سطح زمین مطمئن شد. در صورتی که به صورت عمود روی زمین قرار نگیرد ممکن است هنگام حرکات افقی دوربین مشکلاتی به وجود بیاید.

تنظیم ارتفاع سه پایه

اصلی ترین روش برای تغییر ارتفاع، ایجاد تغییر در ارتفاع پایه وسطی Tripod می باشد. این کار نیازمند آن است که پیچ ضامن قرار گرفته بر روی سه پایه دوربین را شل کرده و میله را جابجا کنید. البته ممکن است در انواع دیگری از  پایه ها اهرمی برای بالا و پایین کردن ارتفاع میله ها در نظر گرفته شده باشد. در برخی دیگر نیز ممکن است از نوعی پایه بادی برای تنظیم ارتفاع استفاده شود. مزیت این مدل این است که می توان ارتفاع دوربین را در حالت فیلم برداری تغییر داد و به ارتفاع دلخواه رساند. می توان طول ارتفاع پایه های سه پایه دوربین در یک اندازه قرار داد، اما در صورتی که قصد تصویر برداری از روی پله یا سطح شیب دار را دارید می توان اندازه پایه های آن را به صورت متفاوت و تا حدی که مورد نیاز است قرار دهید و به راحتی از ایستادن دوربین بر روی سه پایه مطمئن باشید.

همچنین در ویکی پدیا نیز اینطور نوشته شده است که معمولاً سه پایه‌ها تلسکوپی هستند و می‌توان آن‌ها را جمع نمود. تلسکوپی بودن پایه‌ها، انعطاف‌پذیری دستگاه را هم افزایش می‌دهد، زیرا می‌توان پایه‌ها را به اندازه دلخواه باز کرد تا ارتفاع تنظیم شود. از آن گذشته می‌توان هر پایه را در ارتفاع خاصی قرار داد تا سه پایه بتواند در سطوح ناصاف نیز تعادل داشته باشد. wikipedia.org

مستند,ساخت مستند,آموزش فیلم سازی,فیلمبرداری,تصویربردار,دوربین

در این بخش به توضیحاتی مختصر و مفید درباره هر یک از انواع سه پایه های دوربین که از پرکاربرد ترین مدل های موجود می باشند می پردازیم:

سه پایه ساده:

این نوع پایه ها بسیار ساده بوده و از سه میله که هر کدام به طور مستقل از هم باز می شوند تشکیل شده است. در این نوع سه پایه های دوربین در حین فیلم برداری نمی توان ارتفاع را تغییر داد. از دیگر معایب آن این است که بر روی زمین ناهوار قابل استفاده نیست. در صورت لزوم، مثلث تاشو از سر خوردن پایه ها یا فرو رفتن آنها در زمین نرم جلوگیری می کند.

سه پایه چرخ دار:

سه پایه چرخ دار به نوعی همان ساده است، فقط در انتهای میله های آن چرخ وجود دارد. ارتفاع آنها با یک اهرم بادی قبل از شروع به فیلم برداری تنظیم می شود. این نوع پایه های دوربین دارای قفل چرخ ها و یا ترمز می باشند. برای استفاده در سطوح صاف خیلی مناسب هستند فقط ممکن است حرکات آنها اندکی بی نظم باشد.

سه پایه بادی سبک:

این پایه دارای ستون هیدرولیک و قابل حملی است که امکان تنظیم ارتفاع در حین تصویر برداری را نیز فراهم می سازد همچنین به علت محکم بودن در تولیدات ENG و EFP بسیار کاربرد دارد.

نکاتی مهم در مورد سه پایه دوربین

سایت رسانه فارسی در این قسمت قصد دارد نکاتی ضروری و مهم را به شما یادآور شود که در کار عملی بسیار کاربردی خواهند بود. دقت داشته باشید که اگر از حداکثر ارتفاع پایه در فیلم برداری استفاده می کنید، باید بدانید که دوربین ممکن است در چنین ارتفاعی تعادل خود را از دست بدهد. توجه داشته باشید که پایه ها باید کاملا از هم باز شوند و بر روی سطحی صاف و مطمئن قرار بگیرند. به هیچ عنوان برای بیشتر کردن ارتفاع دوربین پایه های سه پایه را به هم نزدیک نکنید. در سطوح لیز و لغزنده حتما از مثلث بازشو استفاده کنید تا وزن دوربین به طور مساوی بر روی پایه ها باشد.

دوربین,سه پایه دوربین,دوربین حرفه ای,تصویربرداری,دوربین استودیویی

سه پایه چرخ دار

یکی معایب پایه ها آن است که صرفا در جای ثابتی قرار می گیرد. به این معنی که اگر بخواهید دوربین را به اطراف ببرید باید پایه را جمع کرده و به محل مورد نظر انتقال دهید که عملا شدنی نیست. بنابراین، برای حرکات پایه به اطراف از نوع چرخ دار آن استفاده می شود که عمل انتقال دوربین را بسیار ساده می سازد. البته به خاطر داشته باشید که در هنگام استفاده از سه پایه چرخ دار زمین باید کاملا صاف و هموار باشد تا تصویر گرفته شده لرزشی نداشته باشد. استفاده از مدل چرخ دار پایه ها عمل فیلم برداری را ساده می سازد، زیرا هم حرکات دوربین را تسهیل کرده و هم در صورت عدم نیاز قفل شده و ثابت بر روی زمین قرار می گیرد. دیگر نیاز به درآوردن چرخ ها نیست.

در آخر، می توان گفت که سه پایه دوربین یکی از ضروری ترین ابزارهای مورد استفاده در صنعت تصویر برداری می باشد. شناخت انواع این سه پایه های دوربین و کارایی و قابلیت های هرکدام از ابتدایی ترین مسائلی است که باید در کار با دوربین آنها را شناخت.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=1606

نظرات

0 نظر در مورد انواع سه پایه دوربین را بهتر بشناسیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.