ویژگی دوربین های استودیویی

9976 بازدید
دوربین های استودیویی,کاور

دوربین های استودیویی نوع دیگری از دوربین ها هستند که در این بخش از سایت رسانه فارسی قصد داریم در مورد آنها صحبت کنیم. این نوع دوربین ها معمولا در تولیدات تلویزیونی و سینمایی کاربرد دارند و نوعی بسیار مجهز و پیشرفته از دوربین ها را شامل می شوند که تصاویری فوق العاده با کیفیت ارائه می کنند. دوربین های استودیویی می توانند به دوربین های دیگر نیز وصل شده و تصاویر اخبار، فیلم ها، ورزش ها و کلیه محصولات تلویزیونی دیگر را فیلم برداری کنند. دوربین های استودیویی در صورتی که خارج از استودیو به کار گرفته شوند حتما باید در مکانی ثابت قرار بگیرند.

تفاوت دوربین های استودیویی

بر خلاف ویژگی دوربین های پرتابل که در پستی به صورت اختصاصی به آن پرداخته ایم، دوربین های استودیویی نوع متمایزی از سایر دوربین ها هستند، و اصلی ترین دلیل این تمایز این است که این نوع دوربین ها در تصویر برداری به خودی خود مستقل نبوده و به یک سیستم متمرکز وابسته می باشند. این دوربین ها از طریق کابل های مخصوص به خود به واحد کنترل دوربین یا همان اتاق فرمان که سیستم مرکزی نیز به آن گفته می شود، مرتبط بوده و نظارت می شوند. این کابل ها می توانند اطلاعات، تصاویر، پالس های همگام کننده، و غیره را به دوربین انتقال دهند.

ویرایش تصاویر دوربین های استودیویی

سیگنال های ویدئویی ارسالی از این دوربین ها در واحد کنترل به دست متخصص آن بررسی و اصلاح می شوند تا هم از لحاظ هنری و هم از لحاظ فتی مشکلی وجود نداشته باشد. این متخصص می تواند در صورت لزوم نوردهی، گاما، سطح سیاهی تصویر و بالانس رنگ را اصلاح کند. در واقع این عمل به منظور تضمین هماهنگی و انطباق رنگی و رنگ مایه های تصاویر فیلم برداری شده توسط دوربین های استودیویی صورت می گیرد. تمامی تصاویر گرفته شده توسط دوربین های استودیویی به سوییچر برنامه ارسال می شوند تا توسط کارگردانان تایید شده و سپس به کانال VTR فرستاده می شوند. همچنین باید گفت که خروجی صدا از طریق میکسر صدا یا مرکز کنترل به نوار صدای VTR ارسال می شوند که کلا صدای اولیه گرفته شده با میکروفن متفاوت از صدای نهایی است.

 

دوربین,دوربین فیلم برداری,دوربین حرفه ای,تصویربرداری,دوربین استودیویی

امکانات دوربین های استودیویی

هر دوربین استودیویی امکانات متعددی دارد که می توان به برخی از آنها اشاره کرد. مثلا این نوع دوربین ها یک سیستم بزرگ عدسی زوم دارند که الکترونیکی بوده و بر روی دسته پن قرار گرفته است. دقت داشته باشید که در دوربین های استودیویی، وضوح با استفاده از دسته چپ و زوم تصویر از طریق دسته راست تنظیم می شوند. تنظیم و اصلاح نور تصاویر از  وظایف اتاق فرمان (CCU) است. در دوربین های استودیویی میزان پوشش عدسی زوم از تصاویر برای فواصل استودیویی مناسب تر است، زیرا زوایای بسیار باریکی داشته و ذاتا برای کار در استودیو طراحی شده اند. بنابراین باید به خاطر داشت که اجسام با فاصله خیلی زیاد در تصویر خیلی کوچک نمایان خواهند بود.

در صورتی که قصد خرید دوربینهای تصویربرداری را دارید توصیه می کنیم حتما از پست های برسی انواع دوربین های فیلمبرداری و کارایی آنها و همچنین آموزش نکات کلیدی قبل از خرید دوربین نیز بازدید کنید

یکی دیگر از امکانات دوربین های استودیویی نمایاب این نوع دوربین ها است که معمولا از نوع صفحه باز پنج یا هفت اینچی می باشد. این امکان وجود دارد که فرد تصویر بردار از یک هدفون برای شنیدن صحبت های کارگردان از یک گوشی و شنیدن صدای برنامه با گوشی دیگر استفاده کند. مدارهای آیفن هم دارای کاربرد های عمومی و هم انتقال سیم های خصوصی افراد می باشند.

 

اجزاء مختلف دوربین استودیویی

دوربین های استودیویی دارای قسمت های مختلفی هستند که در سایت رسانه فارسی به ترتیب به آنها اشاره می کنیم.

  1. قاب عدسی (سایه بان)
  2. عدسی زوم
  3. چرخ صافی
  4. بدنه منشور (تقسیم کننده پرتو) با حسگرهای تصویر سی سی دی
  5. کابل دوربین
  6. دسته قابل تنظیم پن
  7. دسته گردان کنترل زوم
  8. کنترل زوم
  9. جعبه نما
  10. نمایاب تک رنگ (همراه با یک عدسی بزرگن ما)
  11. کنترل های نمایاب
  12. نشانگر علائم: چراغ راهنما، نشانگر دریچه عدسی (درجه f)، تنظیم عدسی زوم (مثل فاصله کانونی و زاویه عدسی) و …
  13. گیره کارت دوربین
  14. محل های فیش هدفون به همراه کنترل ها صدا، کلید تصویر مرکب نمایاب
  15. کلید وسعت دهنده گستره عدسی زوم
  16. دکمه تماس
  17. کلگی پایه دوربین همراه تنظیم کشش برای عمل پن و تیلت و قفل پن و تیلت به علاوه ی تنظیم بالانس تیلت به جلو و عقب
  18. چراغ راهنما همراه با شماره دوربین که روشن شدن آن به معنای انتخاب نمای دوربین برای قرار گرفتن روی سوییچر می باشد.

دوربین,دوربین فیلم برداری,دوربین حرفه ای,تصویربرداری,دوربین استودیویی

به طور کلی، می توانیم در مورد دوربین های استودیویی اینگونه نتیجه بگیریم که این دوربین ها در نوع خود مناسب ترین دوربین برای اهداف مورد نظر می باشند. کارایی این دوربین ها در فضای استودیویی به حد اعلای خود می رسد، اما در فضای باز کاراریی آن تا حدی کاهش می یابد. بنابراین، حتما باید هدف استفاده خود را از قبل مشخص کنید.

همچنین انواع استودیوهای فیلم‌سازی را میتوانید از طریق اینجا در ویکی پدیا مشاهده کنید 🙂

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=1584

نظرات

0 نظر در مورد ویژگی دوربین های استودیویی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.