برسی و نحوه استفاده از کرین فیلمبرداری camera crane

11078 بازدید
کرین فیلمبرداری

بازوی کرین فیلمبرداری (camera crane) یکی دیگر از ابزارهای مفید در امر فیلمبرداری است که این بخش از سایت رسانه فارسی به توضیحاتی هر چند مختصر در این رابطه اختصاص داده شده است. درست است که پایه های ستونی دوربین کاربرد های فراوان و مهمی در فیلم برداری دارند، اما گاهی ممکن است لازم باشد که برای گرفتن تصویر موقعیتی نیاز به حرکات بیشتری از دوربین باشد. مثلا هنگام تصویر برداری از صحنه رقص، یا یک فیلم و یا یک گروه ارکستر معمولا نیاز به حرکاتی که آن ها را در زیر لیست کرده ایم نیاز می شود:

  1. تصویربرداری از ارتفاع زیاد مثل سه متر که نیازمند انتقال دوربین به چنین ارتفاعی می باشد.
  2. داشتن سرعت بالا در حین فیلمبرداری که نیازمند این است که دوربین با سرعت بالا از هدف مورد نظر در فیلمبرداری فاصله بگیرد یا به آن نزدیک شود.
  3. حرکت به طرفین نیز یکی دیگر از کاربردهای کرین فیلمبرداری یا همان جرثقیل است که در صحنه هایی که لازم است دوربین به چپ و راست حرکت کند مشاهده می شود.

بازوی کرین فیلمبرداری در اصل برای تولید محصولات سینمایی مناسب است تا انعطاف و تحرک لازم برای گرفتن تصویر های سینمایی را داشته باشد و  البته ابن محصول در استودیو های تلویزیونی نیز عملکرد موفقی داشته است. شما می‌توانید آموزش های بسیار کاربردی تری را در صفحه آموزش فیلمبرداری مشاهده کنید‌

نقاط ضعف بازوی کرین فیلمبرداری

بازوی کرین فیلمبرداری دارای نقاط ضعفی نیز می باشد. جرثقبل یا همان کرین فیلمبرداری جای زیادی را در صحنه اشغال می کند و برای اینکه بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشد به ارتفاع خیلی زیادی نیاز دارد. استفاده از بازوی کرین نیز نیاز به همکاری منسجم تیمی و بکارگیری حداقل چهار نفر دارد که خود این موضوع استفاده از آن را با دشواری همراه می سازد.

ساختار بازوی کرین فیلمبرداری

crane دارای یک میله فلزی است که بر روی پایه ستونی محکم می شود و به حالتی متعادل روی آن قرار می گیرد. یک سمت این میله دوربین سبک یا همان دوربین پرتابل نصب می شود و روی گهواره آن نیز کنترل از راه دور قرار دارد. در سمت دیگر این میله ابزار تنظیم دوربین و یک مانیتور برای مشاهده تصویر گرفته شده از صحنه وصل می شود. فیلم بردار می تواند با استفاده از این مانیتور صحنه مورد نظر خود را قالب بندی کرده و با ایتفاده از ابزار زوم کند، حرکات افقی و عمودی را کنترل کرده و بازوی کرین را هم به بالا و پایین و هم چپ و راست حرکت دهد. حتی می تواند حرکات قوسی و چرخشی نیز به دوربین بدهد. بسته به موقعیت ممکن است حتی یک نفر هم برای کنترل بازوی کرین کافی باشد. اصلی ترین کار crane گرفتن تصویر از ارتفاع بالا و تغییر ارتفاع در حین فیلم برداری می باشد.

استفاده از camera crane در استودیو

اندازه بازوی کرین فیلمبرداری متفاوت است. برخی از آنها کوچک هستند که برای مصارف استودیویی مناسب اند. از این بازو های کرین کوچک زمانی استفاده می شود که تصویر بردار هم نیاز به تغییر ارتفاع و هم تغییر مسیر داشته باشد. بازوی کرین استودیویی انواع متعددی دارد، از نوع سبک و تا شو گرفته تا بازوی کرین غول آسا که نیازمند متخصصینی با تجربه و حرفی برای هدایت آن می باشد. crane کوچک یا وینتن برای مصارف داخل استودیو متاسب است و ارتفاع بازوی آن از شصت سانت تا دو متر متغیر است. می توان هم دوربین و هم صندلی را 360 درجه چرخاند که این خود انعطاف پذیری دوربین در فیلم برداری را بسیار بالا می برد.

در شکل زیر تصویری از کرین فیلمبرداری که بر روی سه پایه ای چرخ دار قرار گرفته و هم به صورت دستی و هم با استفاده از مانیتور قابل کنترل است را ارائه کردیه ایم.

کرین فیلمبرداری

در صفحه ویکی پدیا انگلیسی به اطلاعات جالبی از کرین فیلمبرداری دسترسی خواهید داشت

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=2623

نظرات

0 نظر در مورد برسی و نحوه استفاده از کرین فیلمبرداری camera crane

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.