تغییر ارتفاع دوربین به چه منظوری صورت می گیرد؟

11447 بازدید
تغییر ارتفاع دوربین,کاور

تغییر ارتفاع دوربین اغلب در شرایط خاصی نیاز است و مثلا اگر تصویر بردار بخواهد از چشم یک پرنده یا حرکت یک کرم فیلم بگیرد باید ارتفاع دوربین را بالا برده و از زاویه ای به شدت سر بالا این کار را انجام دهد. این موراد بسیار نادر هستند و در فیلم برداری معمولی کمتر مورد نیاز می شوند. در اغلب موارد، فقط تغییر کوچکی در ارتفاع دوربین کار ما را حل می کند. برای این کار می توان از ابزار و روش های مختلفی بهره برد که باعث سهولت کار برای ما می شوند. در این بخش از رسانه فارسی قصد داریم به معرفی برخی از این ابزار ها بپردازیم.

تصویربرداری,پایه دوربین,تغییر ارتفاع دوربین,

تغییر ارتفاع دوربین با استفاده از پایه های ستونی

برای تغییر ارتفاع دوربین می توان از پایه های ستونی استفاده کرد. می توان در ابتدا و قبل از گرفتن تصویر تنظیم کرد و در اندازه دلخواه ثابت کرد. برخی دیگر را نیز می توان در حین تصویر برداری تغییر داد. پایه های ستونی سبک که قبلا نیز به آنها اشاره شده است، برای این کار مناسب تر هستند زیرا ستون آنها با باد تنظیم می شود و از این رو می توان به راحتی آنها را تغییر داد. به خاطر داشته باشید تا وزن پایه را حتما بر اساس ملحقات آن مثل دوربین، نمایاب، و دیگر ابزارها تنظیم کنید تا تعادل آن به خوبی برقرار شود. تغییر دادن ارتفاع دوربین تنها در صورتی امکان پذیر است که پایه شما در حالت تعادل کامل قرار داشته باشد. البته مراقب کوچکترین حرکات ممکن باشید. مثلا نباید دوربین به انتهای محدوده ارتفاع برخورد کند زیرا منجر به لرزش در تصویر خواهد شد.

دلایل تغییر ارتفاع دوربین

یکی از دلایل تغییر ارتفاع دوربین احساسی است که تصویر بردار قصد القا آن را به بیننده دارد. اینکه تصویر حالتی نمایشی داشته باشد یا کاملا طبیعی جلوه کند به ارتفاع دوربین بستگی دارد. در صورتی که ارتفاع دوربین خیلی بالا یا پایین باشد باید نمایاب را نیز به بالا یا پایین بپرخانید تا تصویر به راحتی دیده شود. برای گرفتن نمای معمولی از افراد بهترین حالت این است که ارتفاع دوربین هم تراز با چشمان فرد قرار بگیرد. این مقدار در فرد ایستاده تقریبا معادل 1.2 تا 1.5 متر و در افراد نشسته 1.1 متر می باشد. شاید در مواقع خاص که تصویر بردار می خواهد پیام خاصی را منتقل کند از نمای سر بالا یا سر پایین استفاده شود، اما در موقعیت های معمولی چنین کاری درست نیست. . البته ما در وبسایت رسانه فارسی در پستی دیگر به اثر ارتفاع دوربین در نمای فیلمبرداری نیز پرداخته ایم

تغییر ارتفاع دوربین,آموزش تصویربرداری,,

ایجاد جلوه های نمایشی با تغییر ارتفاع دوربین

می توان با تغییر ارتفاع دوربین حالاتی نمایشی ایجاد کرد. مثلا اگر همزمان دوربین را بالا ببرید و آن را به سمت پایین تیلت کنید و هدف مورد نظر خود را در مرکز قاب نگه دارید به نظر می رسد که زمین به جلو تیلت می شود. اگر این کار را بر عکس انجام دهید، یعنی به طور هم طمان دوربین را به سمت بالا تیلت کرده و پایین بیاورید این جلوه نیز بر عکس و رو به عقب خواهد بود. هر چه بیشتر ارتفاع را بالا و پایین کنید این جلوه نیز شدید تر خواهد بود. این کار ها جلوه های خاص و نمایشی به تصویر می دهد که در تصویر برداری معمولی کاربردی ندارند. اما اگر قصد ایجاد حالتی خاص سا انتقال پیامی ویژه دارید می توانید از این جلوه ها کمک بگیرید و تصویر خود را زیبا کنید.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=1768

نظرات

0 نظر در مورد تغییر ارتفاع دوربین به چه منظوری صورت می گیرد؟

امکان ثبت نظر جدید بسته شده است.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.