پادکست صوتی

نکات مهم تصویربرداری – فانوس خیال قسمت چهارم

8820 بازدید

در قسمت قبل از مجموعه فانوس خیال به مباحثی همچون تاثیر تنظیمات وایت بالانس در دوربین فیلمبرداری اشاره شد. حال در چهارمین قسمت از این مجموعه به نکات دیگری در رابطه با ضبط تصاویر همچون دقت به مراحل تدوین قبل از شروع فیلمبرداری و تنظیمات LCD دوربین خواهیم پرداخت. در ادامه نیز چند نکته ساده اما ضروری را در هنگام ضبط فیلم اشاره می‌شود

از وقتی که دوربین فیلمبرداری شروع به ضبط تصویر می‌کند تا زمانی که ضبط قطع می‌شود یک برداشت یا تیک به وجود می‌آید. این برداشت‌ها در مرحله پس از تولید یا پست پروداکشن تغییرات زیادی می‌کنند تا تبدیل به یکی از نماهای فیلم شوند. مثلا کوتاه‌تر می‌شوند، رنگ آنها تغییر می‌کند یا صداهای جدیدی روی آنها گذاشته می‌شود تا اینکه بالاخره برای نمایش آماده می‌شوند. قبل از ضبط هر نما باید درباره تغییراتی که قرار است در آینده روی تصاویر انجام دهیم به اندازه کافی فکر کرده باشیم.

به این مرحله که به ویرایش فایل های ضبط شده توسط دوربین میپردازد و با چیدمان نماهای مختلف باعث خلق یک آثار می‌شود تدوین می‌گویند. ما در وبسایت رسانه فارسی تلاش کرده ایم با زبانی ساده به صورت حرفه ای به آموزش رایگان پریمیر بپردازیم تا بتوانیم باعث پیشرفت شما علاقه مندان حوزه فیلم سازی شویم.

صفحه LCD دوربین راهنمای خیلی مهمی است. شما توسط آن قاب مورد نظرتان را انتخاب می‌کنید و علاوه بر این می‌توانید در LCD مشخصات و عملکرد دوربین را هم ببینید. صفحه LCD به شما اطلاعات زیادی را نشان می‌دهد. مثلا شدت صدا یا اینکه چقدر از باتری دوربین باقی مانده است، چند دقیقه فیلم گرفته‌اید و یا اینکه دوربین در حالت دستی (manual) یا اتومات است. فراموش نکنید که یک فیلمبردار دقیق و جدی قبل از اینکه کلید ضبط را فشار دهد تمام جزییات را خیلی سریع مرور می‌کند تا مبادا گزینه‌ای تغییر کرده باشد.

تنظیمات صفحه ال سی دی دوربین

در دوربین دیجیتال شما می‌توانید با کلید پلی بک تصاویر ضبط شده را توسط دوربین ببینید. اما در گذشته در دوربین‌های سینمایی به این راحتی امکان دیدن تصویر وجود نداشت و فیلم باید در لابراتوار ظاهر و چاپ می‌شد تا برای دیدن آماده شود.

معمولا در هنگام فیلمبرداری بعد از گرفتن هر برداشت آن را در دوربین نگاه نمی‌کنند، چون هم باتری زیادی مصرف می‌شود و هم اینکه زمان فیلمبرداری خیلی طولانی‌تر می‌شود و در ضمن ممکن است نور مناسب را هم از دست بدهیم.  و اما چند نکته ساده اما ضروری.

از محکم بودن دوربین روی سه پایه دوربین مطمئن شوید و دقت کنید که دوربین روی سه پایه لِول و تراز شده باشد. هرگز از گوشه لباس برای پاک کردن لنز استفاده نکنید و وسایل مخصوص تمیز کردن لنز را همیشه همراه داشته باشید. همیشه قبل از شروع به ضبط چند بار حرکت دوربین را تمرین کنید. صفحه LCD دوربین محدوده‌ای را به شما نشان می‌دهد که به آن Safety Zone یا محدوده امن گفته می‌شود و بهتر است شما هم از همان محدوده برای قاب بندی استفاده کنید. اگر اطلاعات روی LCD مزاحم قاب بندی شماست می‌توانید با استفاده از کلید Display آنها را به شکل موقتی پاک کنید. یادتان نرود که در حین فیلمبرداری باید حواستان مدام به سوژه مقابل دوربین باشد تا در صورت نیاز دوربین را در لحظه مناسبی حرکت دهید و کادر را تصحیح کنید. حالا با رعایت تمام این نکات می‌توانید شروع به ضبط کنید و با تسلط کامل دوربین را کنترل کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=3179

باکس دانلود

گزارش خرابی لینک ها
پسورد: www.resanefarsi.ir
برچسب ها:

نظرات

1 نظر در مورد نکات مهم تصویربرداری – فانوس خیال قسمت چهارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *