نکات مهم قبل از شروع تصویربرداری

11916 بازدید
آموزش نکات مهم قبل از فیلمبرداری

در دومین قسمت از مجموعه فانوس خیال که آموزش فیلم سازی به زبان ساده را برای شما فراهم کرده است به نکات مهم قبل از شروع تصویربرداری خواهیم پرداخت.

بدون باتری اضافه به تصویربرداری نروید!

قبل از اینکه شروع به تصویربرداری کنید بهتر است یکسری تنظیم های اولیه را روی دوربین خود انجام دهید و به چند نکته ساده توجه داشته باشید تا بتوانید تصویر بهتری ضبط کنید. از آنجایی که حادثه هیچگاه خبر نمی کند و همیشه ممکن است موقعیتی پیش بیاید که باید از دوربین استفاده کنید، بهتر است همیشه باتری خود را شارژ نگه دارید. همچنین حتما در هنگام خرید دوربین یک باتری اضافه هم خریداری کنید تا زمانی که یکی از آنها در حالت شارژ قرار دارد بتوانید از دیگری استفاده نمایید.

قبل از شروع تصویربرداری به حافظه دوربین توجه کنید.

اگر دوربین شما قابلیت ضبط در نوار های مینی دیوی (mini DV) را دارد حتما قبل از تصویربرداری چند نوار خالی اضافه به همراه داشته باشید. البته میتوانید از نوارهای قدیمی که دیگر نیازی به آنها ندارید هم استفاده کنید زیرا هر نوار مینی دیوی (mini DV) قابلیت ضبط مجدد را نیز دارد. ولی اگر دوربین شما دارای حافظه است کار شما بسیار آسان تر است و فقط کافیست پس از خالی کردن آن در کامپیوتر، حافظه آن را فرمت کنید

در ضمن حتما به فرمت تصویربرداری هم توجه کنید. دوربین های دیجیتال معمولا میتوانند در فرمت ها و کیفیت های مختلفی تصویربرداری کنند. در منوی دوربین به بخش Recording Format بروید و فرمت مناسب را انتخاب کنید. هر مقدار که کیفیت تصویر شما بیشتر باشد حجم آن نیز بالاتر خواهد رفت به همین علت اگر به سفر دور و دراز می روید و امکان خالی کردن حافظه در کامپیوتر را ندارید شاید بهتر باشد که با کیفیت متوسطی فیلمبرداری کنید. اینگونه میتوانید تصاویر بیشتری ضبط کنید.

 

نمایشگر دوربین


نمایشگر دوربین از جمله نکات مهم قبل از شروع تصویربرداری است.

گرفتن یک تصویر مناسب و زیبا به نکات زیادی بستگی دارد. تاریکی و روشنایی تصویر از جمله نکاتی است که همیشه باید قبل از فیلمبرداری به آن توجه کنید. اگر از LCD برای کادر یابی استفاده میکنید، اول از همه آن را تنظیم کنید تا رنگ و نوری که پخش می کند متناسب با نور و رنگ واقعی باشد و اگر از منظره یاب (Viofander) دوربین استفاده میکنید اول باید آن را با چشم خود تنظیم کنید . بعد از تنظیم دوربین و یا Viofander دوربین باید به فکر تنظیم نور تصویر باشید.

اگر از امکانات دوربین خود اطلاعات کافی داشته باشید حتما میتوانید تصویر بهتری ضبط نمایید. یکی از راه هایی که میتوانید این اطلاعات را کسب کنید دفترچه راهنمای دوربین است. پس حتما به آن نگاه کنید


عوامل اصلی تنظیم نور در دوربین چیست؟

عامل اول میزان نوری است که به سوژه می تابد . سعی کنید از نور های موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و سوژه یا بازیگر خود را در موقعیتی قرار بدهید که نور مناسبی به آنها بتابد. گاهی با یک وسیله ساده مثل رفلکتور (Reflector) یا یک سطح براق میتوانید میزان تاریکی یا روشنایی را تنظیم کنید.

عامل دوم دیافراگم (Diaphragm) است. دیافراگم مهم ترین وسیله برای تنظیم تاریکی و روشنایی تصویر است و بخش بسیار مهمی از لنز به شمار میرود. دیافراگم مثل دریچه ای است که باز و بسته شدن آن را میتوانید تغییر دهید پس میتوان میزان نوری که از لنز می گذرد را کنترل کرد. البته در دوربین های موبایل یا دوربین های دیجیتال خانگی دیگر خبری از دیافراگم نیست و تنها امکان شما برای تنظیم میزان نور استفاده از دکمه اکسپوژر (Exposure) یا آیریس (IRIS) و یا گین (Gain) می باشد. در بسیاری از دوربین ها این دکمه روی دوربین قرار دارد اما گاهی باید به منوی دوربین ها رفته و میزان نور را برای آن تعریف کنید

از طریق لینک فانوس خیال به مجموعه کامل آموزش فیلم سازی به زبانه ساده از این مجموعه دسترسی داشته باشید

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=1272
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد نکات مهم قبل از شروع تصویربرداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.