برسی نماهای سربالا در فیلم برداری

9012 بازدید
نماهای سربالا

نماهای سربالا چگونه گرفته می شوند؟

در نماهای سربالا از زیر سطح مستقیم دید چشم گرفته می شود، یعنی انگار دوربین از پایین به هدف مورد نظر می نگرد. قطعا نمی توان از این روش برای گرفتن تمامی نما ها استفاده کرد. بهترین ارتفاع برای دوربین زمانی است که آن را در ارتفاع طبیعی و هماهنگ با هدف مورد نظر قرار دهیم. برای ایجاد نمای سربالا لازم است دوربین به ارتفاعی کمتر از سطح طبیعی رفته و از زیر به گرفتن تصویر بپردازد. تاثیر گذاری این نما ها که به آنها لو انگل نیز می گویند بر عکس تصاویر گرفته شده در نماهای سر پایین می باشد. اما مثل آنها باید از آنها برای تنوع دهی یا انتقال مفهومی خاص استفاده کرد. استفاده بیش از حد از این نما می تواند حالتی زننده داشته و خیلی زود مخاطب را دلزده سازد.

ما در پست نمای سرپایین در فیلمبرداری با برخی از معایب و مزایای آن آشنا شده ایم. که میتوانید با مطالعه آن اطلاعات گسترده تری کسب نمایید

تاثیر نماهای سربالا

نماهای سربالا اثرات متعددی بر تصویر و بیننده دارند. اولین و بارز ترین اثر در این نما ها این است که در چنین شرایطی هدف تصویر برداری شده با ابهت و قوی، مهم و گاها ترسناک جلوه می کند. مثلا اگر از زیر ساختمان بزرگی فیلم برداری شود این ساختمام مهیب و ترسناک به نظر خواهد رسید. در نتیجه از این نما می توان برای انتقال مفهوم بزرگی، مهم بودن، یا ترسناک بودن هدف استفاده کرد. البته همیشه باید محتاطانه عمل کرد، ممکن است استفاده از لو انگل موجب شود تا هدف ظاهری عجیب و غریب و حتی معما گونه پیدا کند. در زوایای رو به بالا که درجه آنها نیز زیاد است ممکن است پس زمینه هدف را احاطه کرده و بر آن غالب شود. پس باید درجه دوربین خود در این نما ها زیاد رو به بالا نگیرید. در مورد افراد نیز معمولا برای نشان دادن ابهت و صلابت و یا قدرت افراد از این نوع زاویه بندی استفاده می کنند. فقط به خاطر داشته باشید که اگر در این شرایط از عدسی با زاویه باز نیز استفاده کنید ممکن تصویر شما بیش از حد اغراق آمیز به نظر برسد. پس لازم است تا از این نوع نما همیشه با حتیاط و با بررسی تمامی جوانب استفاده کنید و بی گدار به آب نزنید. حال که شما این بخش از آموزش فیلمبرداری با عنوان برسی نماهای سربالا را مطالعه نمودید، دعوت می‌کنیم تا در ادامه نیز با ما همراه باشید.

تاثیر نماهای سربالا

مشکلات سربالا بودن نماها

در گرفتن نماهای سربالا باید خم شده و در حالت دولا یا زانو زده تصویر برداری کنید. مطمئنا این شرایط برای طولانی مدت امکان پذیر نبوده و فیلم بردار نمی تواند چنین شرایطی به مدت مثلا چند ساعت تحمل کند. همچنین در این شرایط حرکت دوربین نیز عملی بسیار دشوار خواهد بود و شاید عملا نشدنی باشد. تنظیم دوربین در چنین شرایطی دشوار است و میزان دسترسی تصویر بردار با توجه به شرایط فیزیکی سخت آن بسیار کاهش خواهد یافت. ممکن است فیلم بردار نتواند نمایاب را به خوبی ببیند، بنابراین در ابتدای کار تصویر را زوم کرده و ترکیب بندی خود را تعیین کنید تا مدام مجبور به تغییر تنظیمات نباشید. از دیگر مشکلات در گرفتن این نوع نما این است که تقریبا اکثر اشیا مثل میز، صندلی، و حتی سایر وسیله های کم ارتفاع تر می توانند از گرفتن نمای مورد نظر ممانعت به عمل آورند.

ابزارهای موجود برای گرفتن نمای سربالا

در گرفتن نماهای سربالا، اگر امکان کم کردن ارتفاع دوربین مهیا نیست، پس می توانید از آینه یا پرسپکتیو الحاقی استفاده کنید. اما اگر لازم است تا دوربین در حین تصویر برداری حرکت کند بهترین ابزار استفاده از گردونه زاویه پایین یا خزنده است. ار تفاع دوربین در این حالت از 0.1 تا 0.6 متر کاهش می یابد. اگر هدف مورد نظر شما در تصویر برداری ثابت است می توانید دوربین را روی پایه ی کوتاه قرار دهید. پایه ی کوتاه نوعی پایه استوانه ای شکل کوتاهی است که می توان آن را روی هر سطحی محکم کرد و دوربین را به طور ثابت روی آن قرار داد. در این حالت دیگر تصویر بردار نیز می تواند با خیالی راحت تر به کار خود برسد.

تاثیر نماهای سربالا

نمای سربالا ( Low – Angle Shot )
نمایی که از زیر سطح مستقیم دید چشم و در حالی که انگار دوربین از پایین به سوژه می نگرد ، فیلم برداری شود. چنین نماهایی بر خلاف نمای سرپایین موجب می شوند که موضوع ( شخصیت ، شیء و سوژه ) مسلط ، عظیم و حتی تهدید کننده به نظر برسد. در این نماها معمولا سعی می کنند که پس زمینه را حذف کنند و یا به حداقل ممکن تقلیل دهند و شخصیت مورد نظر را بر زمینه آسمان یا سقف نشان دهند. همچنین حرکت شخصیت هایی که از این زاویه از آنها فیلم برداری می شود ، شتابدار به نظر می آید و بیننده خود را در مواجه با یک خطر حس می کند. سایت رشد

لازم است تا هر فیلم برداری روش و کاربرد این نما ها را فرا گرفته و از آنها در شرایط و جای درستی بهره ببرد. انتخاب اشتباه برای گرفتن یک نما می تواند تاثیر بدی بر مخاطب گذاشته و کیفیت و تاثیر گذاری تصویر را کاهش دهد. برای جلوگیری از چنین رویدادی حتما قبل از اقدام شرایط صحنه ئ هدف مورد نظر در تصویر برداری را بسنجید و سپس دست به انتخاب نما و پیاده سازی آن بزنید. امیدواریم سایت رسانه فارسی توانسته باشد اطلاعات کلی در اختیار شما بگذارد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.resanefarsi.ir/?p=2635

نظرات

0 نظر در مورد برسی نماهای سربالا در فیلم برداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.